Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Higiena procesu – monitoring wytwarzania żywności

ul. Piastowska 105

63-500 Ostrzeszów

Główny telefon: (62) 732 26 70

Główny fax: (62) 732 26 70

Główny email: biuro@labostrzeszow.pl

Strona www: http://labostrzeszow.pl/

Higiena procesu – monitoring wytwarzania żywności

HACCP, higiena procesu produkcji

Wykonujemy badanie procesów technologicznych w zakładach produkujących żywność oraz pasze zgodnie z obowiązującymi wymaganiami sanitarnymi wynikającymi z przepisów prawa sektora spożywczego. W badaniach higieny procesu produkcji powinna być zachowana regularność zgodna z harmonogramem badań stworzonym w porozumieniu z odpowiednią z profilem firmy inspekcją. 
 
Badanie i monitoring punktów kontrolnych na wszystkich etapach procesu produkcji żywności nazywa się Systemem Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (z ang. HACCAP, czyli Hazard Analysis and Critical Control Point). W ramach takiego monitoringu bada się czystość ciągów technologicznych wraz z urządzeniami wykorzystywanymi przy produkcji, czystość rąk pracowników oraz czystość powietrza na halach produkcyjnych.
 

Ustawa z dnia 22 lipca 2006 r. o paszach (Dz.U. 2006 nr 144 poz. 1045)

Ustawa z dnia 26 czerwca 2008 r. o zmianie ustawy o paszach (Dz.U. 2008 nr 144 poz. 899)

Ustawa z dnia 22 października 2010 r. o zmianie ustawy o paszach oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2010 nr 230 poz. 1511)

Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225)

Newsletter